34_11.2 – O istorie a înţelepciunii politice

liviucretu.wordpress.com
11 Februarie
Naţional- Sâmbătă 1 Noiembrie 1997
O istorie a înţelepciunii politice – Ion Cristoiu
Grupul de revoluţionari condus de Dan Iosif a decis Joi, 30 Octombrie 1997, să înceteze greva foamei. Momentul a fost posibil graţie unui Protocol încheiat între reprezentanţii coaliţiei majoritare şi reprezentanţii revoluţionarilor. …………………………………………………………………..Protocolul propus de coaliţia majoritară a fost acceptat de greviştii foamei. Drept urmare, focarul din Piaţa Senatului a dispărut. O tensiune suplimentară, provocată de o iniţiativă aiuristică, fără nici o legătură cu preocupările pe care trebuie să le aibă guvernul Ciorbea la ora actuală- cele privind aplicarea reformei- a fost dezamorsată. Pentru a ajunge aici Guvernul a trebuit să ducă o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu propriile orgolii. Cedând, coaliţia majoritară a dovedit că i- a venit mintea la cap. Dacă e vorba de o victorie, aceasta nu e nici a revoluţionarilor, nici a Guvernului. E victoria înţelepciunii politice. Din acest punct de vedere, momentul de Joi, 30 Octombrie 1997 trebuie aplaudat. El poate fi semnalul că actuala Putere s- a mai maturizat un pic.

Dragă domnule Ciumara – Tudor Octavian
Orice iniţiativă globală prezintă inconvenientul că relitatea e parţială. Sunt convins că, elaborând legea impozitului global, nu v- aţi gândit la un fapt, la care, de altfel, nu se gândesc nici cei care întocmesc în neştire legi globale. Deşi ne e greu s- o recunoaştem, puţini oameni din România sunt în stare să biruie, la citire şi desluşire, cele 30 de pagini ale unui chestionar de impozitare. În ţările unde impozitarea globală se aplică de mai multă vreme există o armată de persoane calificate să citească şi să scrie în contul analfabeţilor şi al oamenilor cu şcoală puţină. …………………………………………………………………..Domnule Ciumara, o lege e bună numai dacă poate fi efectiv aplicată. Singurul lucru global în România, în momentul de faţă, e harababura. Procedând ca şi cum aţi avea la îndemână o ţară de cititori competenţi de chestionare fiscale, veţi îmbunătăţi mult harababura. …………………………………………………………………..Deci dragă domnule Ciumara, spuneţi- mi pe câţi contabili mediatori mizaţi şi am să vă spun ce şansă aveţi să vă implementaţi utopia.

Fratele Căpitanului revendică sediile centrale ale Mişcării Legionare – Ovidiu Drugă
După 56 de ani de la ocuparea lor de către soldaţii trimişi de mareşalul Antonescu, Cătălin Zelea Codreanu, fratele Căpitanului, cere, în numele familiei sale, sediile din Bucureşti ale Mişcării Legionare. Este vorba de imobilele din str. Gutenberg nr. 3, sectorul 5 şi “Casa Verde” din str. *Bîrlogeni nr. 46, sectorul 1. Baza legală a acestei revendicări, o constituie faptul că, din punct de vedere al legii civile, aceste clădiri erau proprietatea lui Corneliu Zelea Codreanu, Căpitanul Legiunii Arhanghelului Mihail.

Advertisements