Prima postare din Agenda 1997

Am încercat să import publicările din wordpress, nu am reușit și am hotarât să le copiez individual pe acest blog. După aceasta am șters blogul din wordpress, pentru ca să nu mă încurc în numărul mare de bloguri.

Hello lume!

Bine ai venit pe WordPress.com. Aceasta este prima ta scriere. Editează sau şterge si începe primul tău blog.

Am mai facut nişte încercări mai demult pe WordPress, dar am uitat adresa si parola. Sper să nu se întâmple la fel şi cu pagina aceasta de blog. Deocamdată încerc o copie:

Am trecut anul 2010 acasă, în faţa televizorului împreuna cu soţia mea Ana. Nimic deosebit faţă de anii anteriori. Am început 2011 cu o ştire deloc plăcută: aplicarea sistemului de coplată la consultaţiile din cadrul sistemului sanitar de stat. Ăsta e mijlocul falimentului lor. Nu am idee cum vor rezolva problemele generate de această criză. Până acum au fost luate numai măsuri simpliste, pe care le-ar fi luat orice profan in stiinţa economiei de piaţa. Alte noutati nu mai am. Aştept să se mai încălzească pentru ca să mergem să ne cumparam un televizor nou. Funai-ul din 1990, primul meu tv color nu mai poate. Şi-a scos banii cu vârf şi îndesat. Am dat pe el atunci 100.000 lei, aproximativ 10 salarii de ale mele (poate greşesc, nu sunt sigur). Odată a intervenit Dorel si mi-a schimbat un electrolitic în blocul de alimentare. Asta da marfă. Au trecut 20 de ani de cand il folosesc, acum ma astept la 3-5 ani întrebuinţare la orice produs. E drept în ultima perioada am cumpărat numai frigiderul.
N-am citit pe net despre parerile unora sau altora despre firmele si service-urile din Romania si m-am dus sa-mi cumpăr un frigider nou. Zill-ul antic reechipat cu motor de congelator de Arctic şi-a depaşit norma de funcţionare. Îl am din anii ’75, când m-am însurat. În 1990 l-am reechipat. În 2010 l-au luat cei dela Domo. Mi-a placut cum arata micul “Whirlpool” produs în RPChina. Aşa cum işi dorea soţia: înalt, cochet, cu uşi separate şi cu volume mici. Singura si esenţiala neplăcere: cand funcţioneaza motorul se aude un ţiuit ascuţit pe holul meu lung pe care abia s-a acoperit planşeul cu gresie. Am chemat service-ul. A venit un baiat destul de tanar, care dupa ce l-a ascultat a decis: este prima dată când mă cheamă cineva pentru aşa ceva, ce vreţi de la mine? e bun. E adevarat daca nu stai prin apropierea lui, prin camerele apropiate holului e bine. Dar asta e valabil pentru o familie de angajaţi care lipsesc de acasă cel puţin 12 din 24 ore, nu pentru 2 pensionari. În timp parcă s-a mai diminuat zgomotul. Când a venit de Crăciun fiul meu şi l-a ascultat şi el a zis ca e ok. Ajunge cu atâtea detalii.
Pentru astăzi ajunge cu editarea în wordpress.